Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

Hellen Withaar

"Ik neem ze graag bij de hand en begeleid ze bij alles, waarbij ik echt iets kan betekenen in de zoektocht naar een huis"

Hoe het allemaal begon

Tijdens mijn stages tijdens mijn studie communicatie kon ik proeven van de commerciële kant in communicatie en daar heb ik mijn passie voor sales vandaan gehaald. De opwinding die je voelt als je een deal sluit of een target haalt. Ik hou van sales waarbij je echt iets voor mensen betekent. Na mijn studie in 2013 ben ik direct aan de slag gegaan in salesfuncties. Ik heb gewerkt voor Vodafone en bij een detacheringsbureau van IT-ers als accountmanager, dit deed ik graag maar ik kon niet wennen aan de grijze en regenachtige winters in Nederland en het gehaaste leven. Werken in Amsterdam en wonen in Almere gaat elke dag gepaard met files en dat maakt je uitgeput. 

In 2015 kwam ik voor een meiden vakantie naar Albufeira en daar werd ik al verliefd op Portugal. Het jaar daarop kwamen we weer, toen kwamen we met oud en nieuw en het jaar daarop kwamen we 6 keer per jaar. In de zomer van 2018 besloot ik dat ik meer van dit leven wilde proeven en begon ik aan een 'proefperiode' van 3 maanden. Toen ik terug was in Nederland voelde ik direct dat ik hier niet meer op mijn plek zat en in december van 2018 besloot ik definitief naar de Algarve te verhuizen.

 
Waarom ik van mijn werk hou

Ik wil geen baan waarbij ik 40 uur op kantoor zit. Ik hou van de mix die je krijgt bij het werken in de makelaardij in de Algarve. Elke dag verken je samen met je klanten mooie plekken en helpt hun droomhuis te vinden. De meeste klanten waar ik mee werk komen uit een ander land en weten niet hoe het hier werkt. Ik neem ze graag bij de hand en begeleid ze bij alles, waarbij ik echt iets kan betekenen in de zoektocht naar een huis. 

We hebben met veel dingen en mensen tegelijk te maken en dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik organiseer graag en ik geef niet op als ik weet dat ik kan slagen. Als alles samenkomt en de klanten blij zijn, ben ik ook blij.

 
Als ik niet aan het werk ben

De belangrijkste reden dat ik naar Portugal ben verhuisd is het weer en de meer ontspannen levensstijl, waardoor het vanzelfsprekend is dat ik graag tijd buiten doorbreng, naar het strand ga en geniet van het lekkere klimaat dat we hier hebben.

Daarnaast lees ik ook graag een boek of kijk ik een film/serie na een drukke werkdag om mijn geest te ontspannen.Teruggebeld worden door Hellen?